Over Mij

Als dochter van een jachtbouwer groeide ik op met mooie lijnen, kwaliteit en jachten die doen waarvoor ze gebouwd zijn. Deze basis heb ik meegenomen in mijn werkende leven, waar ik er letterlijk mijn eigen draai aan heb gegeven.

Gaandeweg ontdekte ik mijn passie; ik ben een echte vuurvrouw! Dit uit zich in het houtstoken van keramiek en het vuurtjes aanwakkeren bij mensen tijdens workshops, coachingstrajecten of klussen. Enthousiasme, aandacht, bezieling; daar draait het voor mij om. En als ik mee kan helpen een vonkje aan te wakkeren tot een laaiend vuur krijg ik daar enorme energie van!

Mijn atelier staat midden in het dorp La Borne; sinds jaar en dag een pottenbakkersdorp waar veelal op hoge temperatuur keramiek houtgestookt wordt. De lokale klei is donker en tegen grote hittes bestand (1350 graden) en werkt superfijn.

De lokale keramisten, zo’n 100 in de wijde omgeving, werken samen in de vereniging van keramisten. Sinds 2018 ben ik hier lid van. We organiseren samen evenementen als de Grands Feux (stookfestival eind oktober) en rencontres/seminars met een bepaald thema (zoals the European Woodfiring Conference van 2018) waar keramisten en liefhebbers vanuit de hele wereld op af komen.